Rowana Zwerts

Het gezicht achter RZ Vitaal
Neem contact op

Over mij

Ik ben Rowana Zwerts, fysiotherapeute van beroep, die graag hulp en ondersteuning biedt aan mensen die snel geholpen willen worden. Door de flexibiliteit waar bij RZ Vitaal naar gestreefd wordt kan dit verwezenlijkt worden.

Soms kunnen pijntjes of vervelende blessures nou eenmaal niet wachten tot bijvoorbeeld de volgende dag of ná het weekend; In dat geval kun je bij RZ Vitaal terecht!

RZ Vitaal is eind 2020 ontstaan en sinds begin 2021 daadwerkelijk opgestart. Het opstarten van een eigen onderneming en het hebben van een eigen praktijk is altijd een ambitie van mij geweest. Dit is uiteindelijk doorontwikkeld tot een praktijk met verschillende specialisaties als gevolg van onder andere het behalen van mijn titel als BSc fysiotherapeute. Aanvullend heb ik mijn minor psychologie gevolgd en behaald.

Minor psychologie, waarom?

In de breedste vorm des woords heeft psychologie betekenis op het gebied van acute pijn, chronische pijn en acceptatie. Ook acceptatie komt kijken bij acute blessures. Ook een blessure moet je eerst (leren) accepteren alvorens je deze kunt repareren. Acceptatie is de eerste aanpak van herstel op psychologisch gebied. Daarnaast was een toename in weerbaarheid een groot aspect in de opleiding. 

Gezond lichaam en gezonde geest

Een optimaal fysiek en een gezond psychen maakt een mens weerbaar en flexibel wat uiteindelijk leidt tot gelukkig, gezond oud worden.  

Ik onderscheid mijzelf en mijn praktijk door mijn sportieve achtergrond samengaand met mijn behaalde titels in het powerliften en mijn beroep als fysiotherapeute. Onderscheiding ten aanzien van:

  • Fysiotherapeutische achtergrond
  • Dry Needling
  • (Sport)massage
  • Kinesiotaping (Medical Taping)
  • AED certificaat
  • Beschikbaar in het weekend en in de avond

Het is niet mogelijk om uw behandelingen te declareren aan de zorgverzekeraar. In onze sportmassagepraktijk wordt behandeld en gestreefd naar de (sport-)zorg die u nodig heeft. U heeft uw zorg in eigen hand omdat u in onze praktijk de mogelijkheid heeft samen met RZ Vitaal uw zorg te kiezen. Wij streven dan ook naar de zelfregie van de cliënt en houden ons niet vast aan een vastgestelde hoeveelheid behandelingen per jaar. U bent vrij om te gaan en staan waar u wilt en kunt te allen tijde bij ons terecht waarbij u een passend kostenplaatje voorgelegd krijgt.

Waar RZ Vitaal voor staat 

RZ Vitaal is gevestigd op een aantal grondbegrippen waar te allen tijde naar gestreefd wordt. 

Oplossen & begeleiden

Inzetten op herstel en preventie bij sportgerelateerde klachten.

Stimuleren

Individuen stimuleren tot gezond beweeggedrag.

Doelgericht werken

Doelgericht te werk gaan met aansluiting op uw behoeften.

Vrij van klachten

Gedrevenheid met betrekking tot klachtenvrij sporten.

Expertise delen

Het delen van mijn kennis als fysiotherapeute en topsporter.

Flexibiliteit

Flexibiliteit in beschikbaarheid zodat ieder individu gezien kan worden

Topsporter in hart en nieren

Wereldrecord DFPFNL bench press uneq. (2019)

Wereldrecord DFPFNL bench press eq. (2020)

Twee Nederlandse records DFPFNL deadlift (2019-2020)

Wereldrecords

Nederlandse records

Uren praktijk per week

Doelen